اعمال‌قانون هزار و ۸۸۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۵نفر در تصادفات مصدوم شدند (۶ تیر ۱۴۰۳) کیفیت هوای مشهد در آستانه هشدار آلودگی (۶ تیر ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در چهار ضلع میدان‌های فردوسی، استقلال و جهاد | اتخاذ تمهیدات ترافیکی لازم برای حضور نامزد‌ها در مشهد (۶ تیر ۱۴۰۳) شهردار مشهد: خرید ۴۷۹ اتوبوس و مینی‌بوس در دستور‌ کار است یک خیابان به وسعت غدیر | خیابان فدائیان اسلام مشهد در عید ولایت خاطره ساز شد + فیلم اطعام ۱۱ هزار نفر در بزرگ‌ترین سفره اطعام کشور در مشهد + فیلم فضا آرایی معابر منتهی به حرم مطهر و برگزاری جشنواره عید تا عید در منطقه ثامن مشهد کیفیت هوای مشهد امروز چگونه است؟ (۵ تیر ۱۴۰۳) + عکس سرویس‌دهی رایگان دوچرخه‌های اشتراکی بایدو در مشهد به مناسبت عید غدیر تشکیل دبیرخانه دائمی نشست شهرداران کشور‌های عضو بریکس در مشهد مقدس  اطعام ۱۱ هزار نفر در روز عید سعید غدیر خُم در بوستان ملت مشهد اعمال‌قانون ۲۳۳۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۹ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۴ تیر ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بولوار وکیل آباد، میدان استقلال و پیرامون حرم امام‌رضا (ع) (۴ تیر ۱۴۰۳) افتتاح برج پرچم در مشهد به‌مناسبت عید غدیرخم سرویس‌دهی مترو و اتوبوسرانی مشهد روز عیدغدیر (سه‌شنبه، ۵ تیر ۱۴۰۳) رایگان است نگاهی به تاریخچه برگزاری عید ولایت و موقوفه‌های مربوط به آن در مشهد| چراغ روشن وقف در جشن غدیر شهردار مشهد: تخریب دیوار‌های خطرساز شهر برای حفظ جان مردم امسال هر روز یک اتوبوس به اتوبوسرانی شهرداری مشهد اضافه می‌شود
سرخط خبرها

نشاط اجتماعی در شهر

  • کد خبر: ۹۷۹۷۶
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
نشاط اجتماعی در شهر
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

در عصر حاضر و در شرایطی که فناوری، عرصه‌های مختلف زندگی و زیستی انسان‌ها را درنوردیده است، توجه به جریان شادی واقعی که روح آدمی را در کنار جسم او نوازش می‌دهد، اهمیتی ویژه یافته است. وقتی تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی صعود کرد، همانند سایر موفقیت‌های ملی، مردم سراسر کشور در خیابان‌ها و معابر عمومی شهر‌های مختلف، جشن پیروزی گرفتند و به شادمانی پرداختند.

باتوجه به اینکه اصولا ما ایرانی‌ها مردمان شادی نیستیم یا اگر کسی بخواهد ما را شادمان کند، کار ساده‌ای پیش رو ندارد، این گونه اتفاقات می‌تواند فرصت مناسبی باشد که مدیریت شهری از آن برای ایجاد نشاط اجتماعی بهره گیرد. در بند «هویت شهری» سند «چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت»، شهر با واژگانی همچون «امن، آرامش بخش و نشاط آور» توصیف شده است.

به معنای دیگر، شهر‌ها همانند موجودی زنده هستند که حیات و حرکت دارند و باید به این گونه نیاز‌های روحی و رفتاری نیز در بستر حیات آن‌ها توجه شود. ایجاد نشاط عمومی‌ می‌تواند در عرصه‌های مختلف کالبدی و محتوایی دنبال شود؛ به عنوان مثال «توسعه فضای سبز»، «افزایش هارمونی، آراستگی و زیبایی‌های محیطی»، «بهره مندی از معماری فاخر اسلامی ایرانی»، «ترویج اخلاق مداری، نوع دوستی و حسن خلق و احترام متقابل»، «تنظیم مناسبات انسانی با سایر عناصر اجتماعی و محیطی شامل دیگر انسان ها، حیوانات و محیط زیست»، و «بهره گیری از مناسبت‌ها و فرصت‌های شادی آفرین» از مهم‌ترین موضوعاتی است که باید در توسعه نشاط اجتماعی در شهر‌ها دنبال شود.

شادکامی و نشاط از خصلت‌ها و ویژگی‌هایی هستند که در زندگی اجتماعی، نقشی مهم و بنیادین دارند، به طوری که در قیاس با هر خصلت و روحیه دیگری، بیشترین سهم را در بهبود روابط اجتماعی، مناسبات عمومی و بهبود معاشرت‌ها دارند.

البته نباید از این نکته نیز غافل شد که مفهوم «نشاط اجتماعی» بسیار فراتر از چیزی است که در این نوشتار بدان پرداخته شده است. به بیان دیگر، ایجاد نشاط گسترده عمومی شامل عوامل مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی است که به عنوان یکی از رسالت‌های مهم شهرداری‌ها باید به آن توجه شود.

شهروند بانشاط که از زندگی خود در شهر راضی است، خود را متعهد به حفظ محیط زیست خویش می‌داند، در فرایند‌های اداره شهر مشارکتی فعال دارد، در حفظ و توسعه شهر نقش آفرین است و حقوق مدیریت شهری را به موقع پرداخت می‌کند.

برخلاف تصور برخی ها، شریعت ما بر ایجاد نشاط عمومی تاکید می‌ورزد و براساس احادیث فراوان، مومن واقعی فردی است که شادی اش در چهره اش نمایان است، پس باید بکوشیم شهروندان، شهرداری و شهری بانشاط داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->